Centrul Medical Promedis
Buttoncorner1 Tel. 0264 429 099 Buttoncorner1 Buttoncorner1   Programare online   Buttoncorner1

Punctie tiroidiana aspirativa cu ac fin

 Nodulii tiroidieni reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni endocrinologice.Incidenta nodulilor creste cu inaintarea in varsta, fiind mai frecvent intalniti la populatia de sex feminin.Majoritatea acestora (aproximativ 95%) sunt benigni.95% din cancerele tiroidiene se prezinta ca "noduli".Totusi frecventa cancerului de tiroida este scazuta:cancerul tiroidian semnificativ clinic este rar 4-5/100000.

Punctia-aspirativa cu ac fin este o metoda simpla,care nu implica riscuri deosebite pentru pacient, si care poate aduce informatii esentiale pentru diagnostic.

In cadrul acestei metode, un ac foarte subtire este introdus in glanda tiroida, sub ghidaj ecografic, pana la nivelul zonei suspecte, aspirandu-se de la nivelul acestei zone o cantitate foarte mica de celule sau lichid, care ulterior urmeaza a fi analizate de catre medicul anatomopatolog. Avand in vedere ca acul folosit este foarte mic, procedura este mai putin dureroasa decat injectia obisnuita.Complicatiile sunt asemanatoare celor de la recoltarea de sange:se poate forma un hematom local,exista risc de infectie daca nu sunt respectate regulile de asepsie,durere locala care de obicei este usoara, in functie de reactivitatea fiecaruia.Nu exista risc de insamantare a tesutului vecin (daca nodulul este canceros nu exista risc ca celulele canceroase sa se raspandeasca in alte organe).Nodulul non canceros nu se transforma in cancer in urma punctiei tiroidiene.Pacientul isi poate relua activitatea obisnuita in aceiasi zi.

Procedura poate fi efectuata si la persoanele insarcinate.

Orar

Luni - Vineri 8-20
Sambata Inchis
Duminica Inchis

Telefon  0751778573
Stimati pacienti, pentru siguranta dvs, pe perioada starii de alerta nu se efectueaza consultatii/tratamente fara programare.
Programarile se pot face telefonic, prin email sau prin formularul de programare online.
Va multumim pentru intelegere. 


Noutati

Elastografie mamara

 Elastografia mamara este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului mamar normal sau a leziunilor depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Elastografie tiroidiana

  Elastografia glandei tiroide este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului  normal sau a leziunilor (nodulilor tiroidieni) depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Punctie tiroidiana aspirativa cu ac fin


Dermatoscopie

 In cadrul Centrului Medical Promedis puteti beneficia acum de examinari dermatoscopice cu inregistrea leziunilor efectuate cu un dermatoscop de ultima generatie DERMLITE 4 prevazut cu functii suplimentare care permit o mai buna vizualizare a modificarilor de culoare si structurale ale leziunilor pigmentare, comparativ cu dermatoscoapele de generatie mai veche.  
Detalii

Ecografie sold nou nascuti

Incepand cu luna octombrie 2015 in cadrul Policlinicii Promedis se efectueaza ecografii de sold pentru nou nascuti
Detalii

Abonare newsletter


Colt | © Copyright My Medical
Home| Servicii| Medici| Tarife| Reduceri - oferte speciale| Contact| Programare online
Colt