Centrul Medical Promedis
Buttoncorner1 Tel. 0264 429 099 Buttoncorner1 Buttoncorner1   Programare online   Buttoncorner1
Promedis - Policlinica Particulara Cluj Napoca - Alergologie, Ecografie, Dermatologie, Ginecologie, Medicina Interna, Pediatrie

Alergologie

Alergologia este o specialitate medicale care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor alergice.

In cadrul acestei specialitati va oferim:

- consultatii de specialitate (adulti si copii) pentru diagnosticul si tratamentul diferitelor boli alergice cum ar fi rinita/rinoconjuctivita alergica, astm bronsic alergic, tuse cronica,  eczema (dermatita) atopica, de contact, anafilaxie, alergia alimentara, alergia la medicamente, eozinofilie, mastocitoza, anafilaxie la venin de Himenoptere (albina si viespe), intoleranta alimentara la copii si adulti, intoleranta medicamentoasa, angioedem, prurit cutanat, imunodeficiente, boli autoimune etc.

- testari alergologice cutanate sau determinari IgE serice specifice

- testare la medicamente, anestezice 

- imunoterapia alergen specifica 
Imunoterapia alergen specifica este un tratamentul efficient al afectiunilor alergice care nu se rezuma la ameliorarea simptomatologiei ci actioneaza asupra mecanismelor imunologice subiacente, interfarand cu evolutia naturala a bolii.
Imunoterapia aste o forma de vaccinare antialergica, ce are ca obiectiv reducerea sensibilitatii fata de alergenele incriminate, producand ameliorari simptomatice de lunga durata, scazand necesitatea administrarii de medicamente si chiar prevenind aparitia astmului bronsic. Aceasta consta in administrarea de doze din ce in ce mai mari de allergen specific, pana la atingerea unei valori de intretinere. Pacientul trebuie prevenit ca durata terapiei este de minimum 3 ani ( intre 3 si 5 ani).
Substratul efectului clinic consta in modularea raspunsului imun ( reduc raspunsul LTh2, efect inductor pe Th1, Treglator, moduleaza IgG4, IgE serice, scad recrutarea de maastocite, eozinofile, bazofile, eliberarea de citochine proinflamatorii, ..), asa numita educare limfocitara.
Se poate administra de la varsta de 5 ani dupa stabilirea diagnsticului prin metode clinice, teste cutanata alergologice si /sau serologice ( IgE specific, diagnostic molecular). Sunt 2 variante- imunoterapia allergen specifica subcutana (SCIT) si imunoterapia allergen specifica sublinguala ( SLIT). Varianta SCIT poate determina reactii locale dar si sistemice la administrare, contraindicatiile absolute ale imunoterapiei sunt bolile autoimmune, cancere, astm bronsic partial controlat/necontrolat. Se realizeaza de catre medicul alergolog/sub supraveghere alergologica.

Medici disponibili 

Dr Georgeta Bobos - medic specialist alergologie si imunologie clinica

Marti 10-12
Joi 15-17

Programari : contact 


 

 

Orar

Luni - Vineri 8-20
Sambata Inchis
Duminica Inchis

Telefon  0751778573
Stimati pacienti, pentru siguranta dvs, pe perioada starii de alerta nu se efectueaza consultatii/tratamente fara programare.
Programarile se pot face telefonic, prin email sau prin formularul de programare online.
Va multumim pentru intelegere. 


Noutati

Elastografie mamara

 Elastografia mamara este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului mamar normal sau a leziunilor depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Elastografie tiroidiana

  Elastografia glandei tiroide este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului  normal sau a leziunilor (nodulilor tiroidieni) depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Punctie tiroidiana aspirativa cu ac fin


Dermatoscopie

 In cadrul Centrului Medical Promedis puteti beneficia acum de examinari dermatoscopice cu inregistrea leziunilor efectuate cu un dermatoscop de ultima generatie DERMLITE 4 prevazut cu functii suplimentare care permit o mai buna vizualizare a modificarilor de culoare si structurale ale leziunilor pigmentare, comparativ cu dermatoscoapele de generatie mai veche.  
Detalii

Ecografie sold nou nascuti

Incepand cu luna octombrie 2015 in cadrul Policlinicii Promedis se efectueaza ecografii de sold pentru nou nascuti
Detalii

Abonare newsletter


Colt | © Copyright My Medical
Home| Servicii| Medici| Tarife| Reduceri - oferte speciale| Contact| Programare online
Colt