Centrul Medical Promedis
Buttoncorner1 Tel. 0264 429 099 Buttoncorner1 Buttoncorner1   Programare online   Buttoncorner1

Biopsii cutanate

BIOPSII CUTANATE  Biopsia cutanata este o procedura medicala semiinvaziva in cadrul careia este recoltat un fragment tisular tegumentar ce ulterior este analizat microscopic, in vederea observarii anumitor modificari patologice, sugestive pentru diverse procese locale sau sistemice. Fragmentul de tesut recoltat va ajuta astfel medicul in stabilirea unui diagnostic de certitudine,

      Exista mai multe tipuri de biopsie cutanata:
      biopsia de suprafata (shave biopsy) -
se realizeaza utilizand o lama de bisturiu care prin miscarea tangentiala planului cutanat reuseste sa excizeze o portiune proeminenta din tesutul de analizat.

      biopsia prin punctie (punch biopsy)- se realizeaza cu o lama rotunda cu diametrul variind intre 1 si 8 mm, materialul obtinut prin aceasta biopsie trebuie sa contina un fragment cutanat pe intreaga sa grosime precum si tesut subcutanat. Se recolteaza dintr-o zona reprezentativa a leziunii.                            

      biopsia incizionala -este asemanatoare metodei anterioare de biopsie doar ca pentru realizare ei se foloseste o lama obisnuita de bisturiu si se excizeaza doar o parte din tesutul anormal. Rezulta un defect cutanat de forma eliptica care se inchide cu fire de sutura. La fel ca in cazul "punch biopsy" profunzimea inciziei ajunge pana in tesutul subcutanat

      biopsia excizionala -  tehnica folosita este aceeasi ca in cazul biopsiei incizionale doar aceasta procedura consta in excizia completa a leziunii/ tesutului de analizat.                                                                                                       

 Alegerea uneia sau alteia depinde de tipul de leziune existenta si de boala suspectata, de intinderea si localizarea procesului patogen.

O astfel de procedura este realizata de catre medicul dermatolog, sub anestezie locala. Dupa recoltare, fragmentul de tesut este pus intr-o solutie speciala (formol); este transportarea la laboratorul de anatomopatologie. Examenul fragmentului de tesut se face cu ajutorul microscopului de catre medicul anatomo-patolog si de asemenea in cazul in care se impune se va face si un examen histochimic. Rezultatele biopsiei sunt disponibile in aproximativ 7-10 zile, in functie de complexitatea afectiunii ce trebuie diagnosticata.
 

Orar

Luni - Vineri 8-20
Sambata Inchis
Duminica Inchis

Telefon  0751778573
Stimati pacienti, pentru siguranta dvs, pe perioada starii de alerta nu se efectueaza consultatii/tratamente fara programare.
Programarile se pot face telefonic, prin email sau prin formularul de programare online.
Va multumim pentru intelegere. 


Noutati

Elastografie mamara

 Elastografia mamara este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului mamar normal sau a leziunilor depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Elastografie tiroidiana

  Elastografia glandei tiroide este o metoda mai recenta de diagnostic, neinvaziva, neiradianta, cu care se evalueaza elasticitatea tesutului  normal sau a leziunilor (nodulilor tiroidieni) depistate cu ajutorul ecografiei.
Detalii

Punctie tiroidiana aspirativa cu ac fin


Dermatoscopie

 In cadrul Centrului Medical Promedis puteti beneficia acum de examinari dermatoscopice cu inregistrea leziunilor efectuate cu un dermatoscop de ultima generatie DERMLITE 4 prevazut cu functii suplimentare care permit o mai buna vizualizare a modificarilor de culoare si structurale ale leziunilor pigmentare, comparativ cu dermatoscoapele de generatie mai veche.  
Detalii

Ecografie sold nou nascuti

Incepand cu luna octombrie 2015 in cadrul Policlinicii Promedis se efectueaza ecografii de sold pentru nou nascuti
Detalii

Abonare newsletter


Colt | © Copyright My Medical
Home| Servicii| Medici| Tarife| Reduceri - oferte speciale| Contact| Programare online
Colt